Friday, March 21, 2008

Bikin' Bucharest

9 si ceva dimineata, cobor cu un hanorac pe mine (nu-s mai mult de 10 grade). Incalec, iar sunt pe foaia mare, pinionul 5, iar am uitat sa schimb cand m-am oprit... nevermind. Infig castile in urechi, dau drumu' la... ce-avem azi? Hour of Penance - bun asa. Imping in pedala, ma ridic in sa, pornesc usor (noroc ca e un pic de panta) si dau sa intru pe Rahova. Numa' ca un cretin a si-a parcat duba fix pe colt si nu vad ce vine, ceea ce n-ar fi o problema daca alt cretin nu si-ar fi parcat Dacia simetric, pe celalalt colt, obligandu-ma sa ies destul de mult in strada. Imi bag picioarele, ii dau inainte, sa ma injure aia, doar n-o sa stau sa astept o luna. La prima intersectie incearca sa faca unu' dreapta peste mine, prin mine, nici eu nu stiu cum, nu il las, ma injura probabil dar nu il aud ca-mi urla brutalitatile in casti. O sina de tramvai, inca una, inca... - trec peste vreo 5-6 cu ceva viteza, nu-i bine pentru incheieturile mele, nici pentru animalu' de dedesubt dar rezistam amandoi. Ah, acum sunt langa denivelarile alea pe care am cazut in vara dar nu-i niciun pericol, pentru ca merg cu 8 km/h, cu un picior pe jos si cu o mana aproape frecandu-se de masinile din stanga. Ok, scap de asta, la stop imi scot hanoracul si il pun pe ghidon - e mult prea cald, chiar daca imi lacrimeaza ochii de la vant. Din cateva pedale ajung la Economat si la obisnuitul cretin care vrea sa faca stanga (de data asta) prin sau peste mine - de data asta il las, ca n-am de ales. Bag mare, urmeaza coborarea, schimb repede pe 3-6, apoi 3-7 pentru a schimba in doua secunde la loc, trebuie sa urc pe trotuar. Care trotuar e pavat, ceea ce nu ma incanta. Nu prea conteaza totusi, a sapat cineva si aici, trebuie sa cobor in strada, dar dupa ce trece asta... si asta, si inca vreo 15. La intersectie merg inainte si ii aud claxonul disperat al celui din stanga care intentiona sa faca dreapta, desi ala din urechi bate ca maniacu'. Bordura trotuar bordura jos bordura si tot asa pana la 11 iunie unde ma bag cam aiurea si trebuie sa astept in mijlocul intersectiei. Trec repede prin Piata Unirii, am noroc la semafoare, urc pe Coposu si apoi intru in jungla. Stradute inguste, cu gropi si tramvaie, piatra cubica si masini parcate aiurea. Brutal death is good, brutal death is God si cu ajutorul lui scap, bine ca nu mi s-a intamplat ca saptamana trecuta sa uit sa-mi incarc acumulatorul si sa raman fara muzica la 10 minute de casa. Barbu Vacarescu ceva mai ok... dar ma apropii de locul ala... acum am ajuns, ii vad, peste 10 caini, seamana cu totii, I think they're family. Ma pregatesc, accelerez, trec printre ei, se sperie, unul da sa sara dar se razgandeste, cativa fug dupa mine da' in cateva secunde sunt mult in urma. Pipera si trec de 10 km, fac stanga aiurea, trec printr-o balta care n-avea ce sa caute, evit niste caini,intru in curte, ma dau jos, o leg, scot ciclocomputeru', scutur hanoracul care se frecase putin de roata si urc.

Vreo 6 seara, cobor cu un hanorac pe mine (sub 10 grade), dezleg, pun computeru', incalec - foaia mare, pinionu' 5... ma-sa. Casti, muzica... ies in Floreasca, e liber, merg fara maini apoi le pun pe ghidon pentru ca urmeaza coborarea. 3-6, 3-7 whoooooooooo franaaaaaaaaaaaaaaaa groapa futu'i pastele ma-sii, sunt inca in sa dar zdruncinat, schimb aproape pe loc si merg mai departe. Din nou in jungla dar parca e ceva mai ok acum, better choice of route probabil ca altfel n-ar avea vreun sens, numa' ca mi-e cald si trebuie sa-mi dau jos hanoracul. Polona, spre Arthur Verona dar o iau pe o strada care nu stiu cum se cheama, doar ca trece pe langa ambasada SUA, drept pentru care e blocata, futu'i in cap de capitalisti imperialisti si ce mai spunea tata Stalin... in fine, Batistei, alta straduta, Rosetti bla bla. Imi bag calul cu ceva dificultate intr-o curte, il leg, scot ala. Bereeee.

23.49, ies cu hanoracul in mana, usor nesigur pe pasii mei, dezleg bestia, incerc de vreo 3 ori sa ma urc, reusesc pana la urma. Daca pasii imi erau nesiguri, rotile se duc exact pe unde le spun eu... numai ca nu intotdeauna le spun ce trebuie. Nu, de data asta nu trec milimetric pe langa vreun nebun (sau eu eram nebunul?), e cam pustiu pe strazi. Urc dealul repede, dar nu stiu cat de repede, nu focusez chiar bine pe computer, chiar si dupa ce am dat deoparte hanoracul. Home, sau aproape, trebuie sa intorc aici dar nu ma lasa asta... ba da ma lasa, n-are nicio treaba cu mine - ce naiba, doar nu-s beat. Jos, o apuc cu dreapta si cu stanga deschid usa, o urc cele 2 etaje si ma gandesc ce bine ar fi sa am lift. Intru, o bag in balcon, ignor dara de noroi (unde naiba l-am mai gasit?) pana ma pune mama sa sterg... si ma duc sa dorm.

No comments: